Rajzos útmutatóban magyarázzák el a határon túli magyar szavazóknak, hogyan kell belerakni egy papírt a borítékba

belföld
2016 szeptember 04., 08:43
comments 292

A magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar választópolgárok, ahogy minden más választáson, levélben szavazhatnak majd az októberi népszavazáson.

Két évvel ezelőtt a választáson a határon túli magyaroktól érkezett szavazatok negyede érvénytelen volt. Gyakori hiba volt, hogy a választók nem küldték vissza az azonosító nyilatkozatot vagy nem töltötték ki helyesen. Előfordult, hogy a szavazatot tartalmazó borítékba beletették az azonosító nyilatkozatukat is, írja az MTI.

Az NVI úgy döntött, idén semmit nem bíz a véletlenre, és a választási levélcsomaggal együtt elküldi ezt az útmutatót mind a 265 ezer határon túli szavazónak:

photo_camera Valasztas.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.