A szerb miniszterelnök szőnyegénél nincs jobb dolog a világon

Orbán Viktor magyar (b) és Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök megbeszélést folytat Belgrádban 2016. szeptember 5-én. (MTI/AP/Darko Vojinovic)

Az MTI csak a képen szereplő érdektelen politikusokról ír, és egyelőre a neten sem találok semmit erről a fantasztikus szőnyegről, a készítőjéről, vagy a rajta látható csodálatos lényekről. Kérem, ha bárki tud róla valami, az írjon a szerk@444.hu emailre, és azonnal ide fogjuk tenni.

UPDATE 1855

Szabolcstól érkezett:

Az újbelgrádi (Novi Beograd) Föderáció Palotája (Palata Federacije) modern épületegyüttes melyet azt 1950-es évek végén adták át Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaság Végrehajtó Tanácsának ( kormány) szákhelyének ami Palota északi szárnyában lakott,a déli szárnyat a köztársasági elnök (TITO) foglalta el. A modernista Palota a kor világszínvonalán lett megtervezve, külön ügyeltek a belső berendezésre. Tökéletes összhang, nyugati világ életérzése, semmi szovjet szag, nagyvonalú és szép. a belső tereket Petar Lubarda, Milo Milunović, Đorđe Andrejević Kun tervezte.

UPDATE 1921

Egy másik Szabolcs pedig még pontosabb megfejtéssel szolgált:

Kézimunkáról van szó, Vojislav Đokić  Montenegrói építesz mérnök tervei alapján készült a 60-as években a híres Gostivari szőnyeg készítő üzemben, ami a mai Macedónia területén található. Kézi csomózású szőnyeg, 20 ezer csomó egy négyzetméteren.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.