Obama megvédte a focistát, aki nem állt fel az amerikai himnusz alatt

külföld
2016 szeptember 05., 15:56
comments 66

Barack Obama szerint Colin Kaeparnick csak a véleménynyilvánításhoz való alkotmányos jogát gyakorolta, mikor nem állt fel az amerikai himnusz alatt. Az amerikai elnök a kínai G20-as csúcson beszélt a botrányról, úgy látja tiltakozásként ülve maradni, egy legitim lehetőségnek számít.Colin Kaepernick - Fotó: AFP/Harry How/Getty Images

A San Francisco 49ers amerikaifoci-csapat egyik leghíresebb játékosa, Colin Kaepernick pár napja a csapat Green Bay Packers elleni meccse előtt nem állt fel, amikor bejátszották a himnuszt. Később ezt azzal indokolta, nem hajlandó egy olyan országot képviselni, ami elnyomja a fekete és más kisebbségeket.

Nekem ezt többet jelent a focinál, és részemről önző dolog lenne szemet hunyni efölött. Holttestek vannak az utcákon, és fizetett szabadságra küldik a gyilkosságokat megúszó elkövetőket”- nyilatkozta a játékos a rendőrök által elkövetett gyilkosságokra utalva. Erre persze sokan kiakadtak, országszerte égetni kezdték Kaepernick mezét.

Obama szerint Kaeparnick tiltakozása, ha másra nem, legalább arra jó volt, hogy még több vitát generált egy olyan témában, amiről beszélni kell. Hozzátette, ő jobban bírja az olyan fiatalokat, részt vesznek a demokratikus folyamatok körül zajló vitákban ahelyett, hogy csak csendeben, az oldalvonalon ülve oda sem figyelnének arra, mi történik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.