Kirúgták a fideszes polgármestert, mert nem tudott elszámolni a város pénzügyeivel, de természetesen újraindul függetlenként

2016 szeptember 5., hétfő 20:35
118

Felfüggesztették Csepreg fideszes polgármesterét,mivel nem akart elszámolni a város pénzügyeivel. Vlasich Krisztián függetlenként indul újra, de a Nyugat.hu szerint, a helyi erős embernek számító Hende Csaba ugyanúgy kampányol mellette, mintha most is fideszes lenne.

A csepregi képviselőtestület hétfői ülésén függesztette fel tisztségéből Vlasich Krisztián fideszes polgármestert. Azt is eldöntötték, hogy fegyelmi eljárást indítanak a polgármester ellen, létrehoztak egy háromtagú fegyelmi bizottságot, ami a jövő héten már meg is tartja első ülését.

A mostani ülésre készült előterjesztésben a képviselők azt írják, a polgármester többször súlyosan megsértette tisztségéből adódó kötelezettségeit, valamint falhatalmazás és utólagos beszámolás nélkül, a város kötelező feladatainak ellátását veszélyeztetve, önkényesen rendelkezett a közpénzekkel.

Mivel a képviselőtestület májusban feloszlatta magát, szeptember 25-re írta ki az időközi választást, ahol az új polgálmerterről és az új képviselőkről döntenek majd a helyiek.

Hende Csabát és Gagyi Leventét, a megyei közgyűlés fideszes tagjá, nem zavarja, hogy Vlasich Krisztián most nem a Fidesz színeiben, hanem függetlenként indul, mert a hétvégén ugyanúgy kampányoltak mellette, mintha mi sem történt volna.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt