Kirúgták a fideszes polgármestert, mert nem tudott elszámolni a város pénzügyeivel, de természetesen újraindul függetlenként

Felfüggesztették Csepreg fideszes polgármesterét,mivel nem akart elszámolni a város pénzügyeivel. Vlasich Krisztián függetlenként indul újra, de a Nyugat.hu szerint, a helyi erős embernek számító Hende Csaba ugyanúgy kampányol mellette, mintha most is fideszes lenne.

A csepregi képviselőtestület hétfői ülésén függesztette fel tisztségéből Vlasich Krisztián fideszes polgármestert. Azt is eldöntötték, hogy fegyelmi eljárást indítanak a polgármester ellen, létrehoztak egy háromtagú fegyelmi bizottságot, ami a jövő héten már meg is tartja első ülését.

A mostani ülésre készült előterjesztésben a képviselők azt írják, a polgármester többször súlyosan megsértette tisztségéből adódó kötelezettségeit, valamint falhatalmazás és utólagos beszámolás nélkül, a város kötelező feladatainak ellátását veszélyeztetve, önkényesen rendelkezett a közpénzekkel.

Mivel a képviselőtestület májusban feloszlatta magát, szeptember 25-re írta ki az időközi választást, ahol az új polgálmerterről és az új képviselőkről döntenek majd a helyiek.

Hende Csabát és Gagyi Leventét, a megyei közgyűlés fideszes tagjá, nem zavarja, hogy Vlasich Krisztián most nem a Fidesz színeiben, hanem függetlenként indul, mert a hétvégén ugyanúgy kampányoltak mellette, mintha mi sem történt volna.