Tinilányoknak mutogatta magát egy francia politikus

Tbg
külföld
2016 szeptember 05., 07:30

A 60 éves Robert Rochefortot egy biztonsági őr bejelentése alapján előállította a rendőrség, miután mutogatta magát két tizenéves lánynak egy szerszámboltban Párizs nyugati részén.

(AFP/REMY GABALDA)
photo_camera Robert Rochefort (AFP/REMY GABALDA)

A hírről a francia RTL rádió számolt be.

Rochefort az Európai Parlament képviselője, a liberális ALDE-frakció színeiben, franciaországi pártja a Modem. A párt elnöke teljesen kiakadt Rochefort tettén, aki azzal magyarázta tettét, hogy „nagy nyomás alatt” volt éppen.

François Bayrou szerint nagyon komolyan kell venni az ügyet, és arra szólította fel Rochefort-t azonnal szabaduljon meg minden tisztségétől.

Kirúgni ugyanis a francia törvények értelmében nem lehet sem az EP-ből, ahol egy bizottság tagja is, sem a pártból.

A Politico beszámolója szerint a férfi ellen vádat sem fognak emelni, pénzbírságra és kötelező egészségügyi kezelésre számíthat. (Politico)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.