A szegedi önkormányzat az összes üres lakását rászorulóknak adja

2016 szeptember 6., kedd 14:11
129

Nagyszabású bérlakás-felújítási programot indított a szegedi önkormányzat, a rekonstrukciót követően az ingatlanokra rászoruló családok pályázhatnak – közölte Botka László MSZP-s polgármester az egyik bérlakás kulcsának átadása előtt tartott sajtótájékoztatón.

Mint mondta, évek óta szakmai konszenzus van abban, hogy Magyarországon átfogó, államilag finanszírozott önkormányzati szociális bérlakásprogramra lenne szükség. De mivel ez nem valósult meg – mondta Botka –, a szegedi közgyűlés úgy döntött,

az önkormányzat minden üres, gazdaságosan felújítható lakását helyreállítják és pályázaton a szociálisan rászorulók rendelkezésére bocsátják.

Idén augusztus végéig 76 önkormányzati tulajdonú bérlakást állított helyre és pályáztatott meg az IKV Zrt., a város ingatlankezelő cége. Szerdán a közgyűlés pénzügyi bizottsága várhatóan dönt további 50 lakás teljes rekonstrukciójáról és pályáztatásáról – mondta a politikus, aki szerint tavaly 88 lakóingatlan rekonstrukciója történt meg.

Botka László közölte: Szegeden azért áll üresen több 100 önkormányzati tulajdonú lakás, mert az IKV Zrt. korábbi, az előző közgyűlés Fidesz és Jobbik alkotta többsége által kinevezett vezetője az elmúlt években sem pályáztatást nem folytatott, sem lakásokat nem állított helyre.

A lakásrekonstrukciók fedezetét az IKV Zrt.-nek az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérbeadásából származó bevétele biztosítja – mondta a polgármester, aki szerint kb. 100 olyan, főleg régi bérházakban található, kis alapterületű lakás van, amit gazdaságosan nem lehet felújítani, ezeket értékesítik. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt