Az új-zélandi kormányfő szerint azért kell a bevándorló-munkaerő, mert sok új-zélandi vagy lusta, vagy drogozik

külföld
2016 szeptember 06., 15:48
comments 203

John Key miniszterelnök megvédte a migránspolitikáját, az őslakos dolgozókról azt mondva, hogy:

„Menjen, és kérdezze meg a munkáltatókat, azt fogják mondani, hogy egy részük nem fog átmenni egy drogteszten, egy részük nem fog megjelenni a munkahelyen, egy részük pedig azt fogja majd egyszer mondani, hogy egészségügyi problémájuk van.”

Key Obamával 2014 januárján (Fotó: Kent Nishimura / AFP)
photo_camera Key Obamával 2014 januárján (Fotó: Kent Nishimura / AFP)

Richard Wagstaff szakszervezeti vezető szerint ez politikai támadás a helyi munkaerő ellen, aminek tönkretették a munkahelyét, és ahelyett, hogy rajtuk akarnának segíteni, a bevándorlásban látják a megoldást.

Mezőgazdászok viszont azt mondták a Telegraph-nak, hogy teljesen igaza van a miniszterelnöknek, aki szerint azért is kellenek a bevándorlók, mert vannak olyan rosszul fizetett munkák, amiket már csak ők vállalnak el.

A 4,7 milliós országba tavaly 69 ezer ember költözött, és 200 ezer ember kapott ideiglenes munkavállalási engedélyt. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.