Obama lemondta a találkozót az őt lekurvaanyázó Fülöp-szigeteki elnökkel

külföld
2016 szeptember 06., 05:42
comments 185

Kedden találkozott volna a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége vezetőinek laoszi csúcsértekezletén Barack Obama és Rodrigo Duterte, de az amerikai elnök lemondta a megbeszélést, miután a Fülöp-szigeteki elnök hétfőn azt üzente neki

„a kurva anyádat, meg foglak átkozni azon a fórumon.”

A Fülöp-szigeteki elnök azon akadt ki, hogy kritizálta a drogellenes háborúját Obama, aki kijelentette, hogy

"tisztában van a kábítószer-kereskedelem elleni harc jelentőségével, de a jogállamiság keretein belül kell annak maradnia."

photo_camera AFP PHOTO / NOEL CELIS

Június megválasztásakor indított drogháborút Duterte a Fülöp-szigeteken, megengedve a civil lakosságnak is az emberölést, önbíráskodást, ha annak áldozata kábítószerhasználó, vagy -kereskedő.

Eddig több mint 2400 ember vesztette életét az erőszakhullámban,

de a haláleseteknek csak kevesebb mint a felével tudnak elszámolni a hatóságok. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.