Sajnálja Obama lekurvaanyazását a Fülöp-szigeteki elnök

külföld
2016 szeptember 06., 07:17
comments 58

A szájhősködő Rodrigo Duterte talán elfelejtette, hogy neki személyesen is találkozni kellene az amerikai elnökkel egy laoszi fórumon, akit azzal fenyegetett meg, hogy átkozza majd, ahol éri, és egy sistergős kurvaanyádat is hozzátett. Dutertét az háborította fel, hogy az amerikai elnök bírálta a Fülöp-szigeteki, kegyetlen módszerekkel zajló drogellenes hadjáratot.

Duterte odamondása után Obama jelezte, hogy a négyszemközti találkozónak így nincs semmi értelme, amire Duterte visszafogta magát. Szóvivője révén azt üzente, hogy sajnálja, milyen vihart kavartak a megjegyezései. A kormány pedig azt üzente, hogy nincs bajuk az Egyesült Államokkal.

Obama még jól is járt, Duterte a korábban szintén gyalázott Ferenc pápától vagy Ban Ki Mun ENSZ-főtitkártól nem kért bocsánatot. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.