Áder János úgy beszélt a törökök ellen háborúzó Zrínyiekről, hogy egyszer sem ejtette ki a száján a "török" vagy "oszmán" szót

POLITIKA
2016 szeptember 07., 12:44
comments 330

Beszédet mondott Áder János Szigetváron, ahol szobrot avattak az 1566-os ostrom emlékére, nem is akármilyet:

photo_camera MTI Fotó: Sóki Tamás

A bajszos elnök beszédének érdekessége, hogy valahogy végig tudott beszélni egy csomó időt úgy a generációkon keresztül a törökökkel harcoló Zrínyi-családról, és az európai civilizációt védő magyar és horvát vitézekről, hogy egyszer sem mondta ki azt a szót, hogy „török”. Vagy hogy „oszmán”.

Olyan helyettesítő szavakat talált a törökök helyére, mint „túlerő”, vagy „ellenfél”. (Aki nem hiszi, olvassa végig beszédét az elnök hivatalos honlapján.)

Nem csoda, hiszen az eseményen a horvát Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnök mellett Veysi Kaynak, Törökország miniszterelnök-helyettese is részt vett.

photo_camera MTI Fotó: Sóki Tamás

(MKEH)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.