Végleg bezár a legendás londoni Fabric

Bevonták az egyik legnagyobb londoni klub licenszét, és most úgy áll, hogy többet nem nyithat ki a kultikus Fabric Nightclub. Az üzemeltetők ezzel szerdán szembesültek, miután Islington kerület önkormányzata úgy döntött, nem járul hozzá, hogy a hely újra kinyisson.

A Fabric azóta tart zárva, hogy rövid időn belül két fiatal is életét vesztette a klubban túlzott kábítószer-fogyasztás miatt. Az esetek miatt felfüggesztették a működési engedélyüket, de most úgy tűnik, a szünet nem csak ideiglenes lesz, hanem végleg le kell húzni a rolót az 1999 óta működő underground labirintusban.

A rendőrség szerint súlyos bűncselekményekre került sor a Fabric-ben, és a fiatalok biztonságos bulizása nem biztosított. Hiába gyűjtöttek össze 150 ezer támogató aláírást a tulajdonosok, nem győzték meg a hatóságokat.

Korábban Sadiq Khan, London polgármestere azt nyilatkozta, fontosnak tartja, hogy a város ikonikus helyei megmaradjanak, de az ilyen licenszügyi kérdésekre nincs ráhatása. Az üzemeltetők most fogadkoznak, hogy bírósági útra terelik az ügyet.
(Via Independent; a címlapi kép a Wikimedia Commons gyűjteményéből való.)