Az amerikaiak ENSZ-nagykövetének az antiszemitizmusról Bayer Zsolt jutott eszébe

külföld
2016 szeptember 08., 13:50

Azok, akik a zsidókat bántják, általában a bevándorlókat és a menekülteket is zaklatják, jelentette ki az ENSZ második, antiszemitizmussal foglalkozó találkozóján Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Barack Obama egyik bizalmasa. Ez pedig, folytatta, nem csak az egyénekre, hanem a kormányokra is igaz, példaként pedig

egyből Magyarország jutott az eszébe.

Magyarország, ahol szobrot akartak állítani a magyar zsidók deportálását szorgalmazó Hóman Bálintnak, és ahol állami kitüntetést adtak

egy "fertőzően antiszemita publicistának", Bayer Zsoltnak.

Power szerint Magyarországon terjedőben van az antiszemitizmus, amit a szerinte a holokausztot rendszerint "holokamunak" nevező Jobbik növekvő népszerűségének növekvése is bizonyít.

Power komolyan kipécézte magának Magyarországot. Bár beszédében egy-egy mondat erejéig más országokat is említett,

négy gépelt oldalnyi szövegéből másfél oldal kizárólag Magyarországról szólt.

Így jutott hely direkt Orbán Viktornak címzett bírálatra is. A magyar miniszterelnök Power szerint az emberek félelmeire rájátszva minősített minden európai terroristát migránsnak. (Via Népszabadság)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.