Az amerikaiak ENSZ-nagykövetének az antiszemitizmusról Bayer Zsolt jutott eszébe

külföld
2016 szeptember 08., 11:50
comments 129

Azok, akik a zsidókat bántják, általában a bevándorlókat és a menekülteket is zaklatják, jelentette ki az ENSZ második, antiszemitizmussal foglalkozó találkozóján Samantha Power, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Barack Obama egyik bizalmasa. Ez pedig, folytatta, nem csak az egyénekre, hanem a kormányokra is igaz, példaként pedig

egyből Magyarország jutott az eszébe.

Magyarország, ahol szobrot akartak állítani a magyar zsidók deportálását szorgalmazó Hóman Bálintnak, és ahol állami kitüntetést adtak

egy "fertőzően antiszemita publicistának", Bayer Zsoltnak.

Power szerint Magyarországon terjedőben van az antiszemitizmus, amit a szerinte a holokausztot rendszerint "holokamunak" nevező Jobbik növekvő népszerűségének növekvése is bizonyít.

Power komolyan kipécézte magának Magyarországot. Bár beszédében egy-egy mondat erejéig más országokat is említett,

négy gépelt oldalnyi szövegéből másfél oldal kizárólag Magyarországról szólt.

Így jutott hely direkt Orbán Viktornak címzett bírálatra is. A magyar miniszterelnök Power szerint az emberek félelmeire rájátszva minősített minden európai terroristát migránsnak. (Via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.