Bezárták a menekülttábort, majd százmilliókért béreltek őröket az őrzésére

POLITIKA
2016 szeptember 08., 10:18
comments 45


A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal júliusban olyan menekülttáborok őrzésére is keretszerződést kötött a Bizalom Vagyonvédelmi Szolgáltató Zrt.-vel, amiket korábban bezártak. A cég nettó kétezer forintos óradíjért, összesen 482 millió forintos keretösszegért vállalta a táborok, köztük a már tavaly decemberben bezárt debreceni menekülttábor védelmét.

A táboroknál, köztük a nem üzemelőnél is a szerződés szerint a nap 24 órájában, a hét hét napján, 12 órás váltásokban biztosítanak majd, például portaszolgálatot. A szerződésből az is kiderül, hogy a Bizalom Zrt. a nagyfai menekülttábor őrzését alvállalkozókkal oldaná meg.

Ez annyira nem meglepő, az Átlátszó korábbi értesülései szerint a Bizalom Zrt.-t több kritika érte már a múltban "a gyakran cserélődő, fantomizálódó alvállalkozói miatt". (Via Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.