Három nőt őrizetbe vettek Párizsban a gázpalackokkal teli kocsi ügyében

Terrorizmus
2016 szeptember 08., 19:46
comments 12

Három nőt őrizetbe vett a francia rendőrség este a Párizstól délre található Boussy-Saint-Antoine-ban a gázpalackokkal teli kocsi ügyben. A rendszám nélküli Peugeot 607-est szerdán, Párizs belvárosában találták, benne arab nyelvű írásokkal. A vezetőülésen lévő palack üres volt, és a kocsiban detonátort sem találtak.

A radikális fanatikus gyanúsítottak (egy 39, egy 23 és egy 19 éves nő) „újabb azonnali erőszakcselekményeket készítettek elő” – közölte Bernard Cazeneuve belügyminiszter.

Az egyik nő, aki a radikalizmusa miatt szerepelt a titkosszolgálati nyilvántartásban, a kocsi tulajdonosának a lánya. Őt vasárnap óta kereste a rendőrség, és most az előállításon késsel szúrta meg az egyik rendőrt, ezért a nyomozók rálőttek. A fején súlyosan megsérült. A megszúrt rendőr nincs életveszélyben. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.