Obama csak találkozott az őt lekurvaanyázó Fülöp-szigeteki elnökkel

külföld
2016 szeptember 8., 6:45
comments 61

Bár Rodrigo Duterte hivatalos nyilatkozatban nevezte egy "kurva fiának", Barack Obama mégis személyesen találkozott vele a délkelet-ázsiai országok szervezetének (ASEAN) laoszi csúcstalálkozóján.

"Egy előszobában találkoztak, ahonnan aztán ők ketten távoztak utolsóként. Azt nem tudom megmondani, hogy mennyi ideig tartott a találkozó" - mondta a Fülöp-szigeteki külügyminiszter, Perfecto Yasay, hozzátéve, hogy ő személy szerint "nagyon boldog" ettől.

Az amerikai külügyminisztérium ennél semmitmondobb, tömör közleményt adott csak ki a találkozóról. "Obama elnök rövid párbeszédet folytatott Duterte elnökkel az ASEAN gálavacsorája előtt az előszobában. A párbeszéd kedélyeskedésekből állt" - írták.

Az előzetes tervek szerint Obama kedden különtárgyalást folytatott volna Dutertével, de a Fülöp-szigeteki elnök mocskosszájú sértegetései miatt ezt lemondták. Duterte azért kezdte kurafizni Obamát, mert az amerikaiak korábbi közlése szerint Obama Duterte kábítószerellenes lincshadjáratáról is beszélni akart. "Tisztelned kell engem, ne csak dobálózz a kérdésekkel és a kijelentésekkel. Anyád kurva volt, elküldelek a kurva anyádba majd a fórumon" - mondta Duterte, amire válaszul Obama "színes egyéniségnek" nevezte, majd lemondta a hivatalos megbeszélést.

Duterte hatalomra kerülése után szabályos irtóhadjáratot indított a kábítószerfüggők ellen, ennek eredményeként mostanra a hatóságok és mindenféle szabadcsapatok legalább háromezer embert végeztek ki mindenféle jogi eljárás nélkül az országban. (Via The Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt