Szeméremsértés és lopás miatt vettek őrizetbe egy szomáliai oltalmazottat Budapesten

2016 szeptember 8., csütörtök 18:48
191

A BRFK folytat eljárást szeméremsértés és lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves oltalmazott ellen.

A gyanúsított kedden 13 óra körül a XVI. kerületben, a Nonn János utcában megszólított egy magyar nőt, és szeméremsértő módon szexuális ajánlatot tett – írja a police.hu, ami szerint a hölgy visszautasította, a férfi ennek ellenére nem hagyott fel a szexuális kapcsolat létesítésének szándékával, és a lakásáig követte.

A 20 éves férfi aznap éjjel 1 óra körül Zuglóban, a Vezér utcai hotelben ruhaneműt, cipőt, egy oldaltáskát és készpénzt lopott el közel 80 ezer forint értékben.

A rendőrök szerda reggel 7:15-kor fogták el, és a kihallgatása után őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

A szomáliai állampolgár azt mondta, 2012-ben hagyta el a hazáját, és Etiópián, Szudánon, Egyiptomon keresztül eljutott Görögországba. Magyarországra Macedónián és Szerbián keresztül a zöldhatáron át érkezett, tavaly június 30-án nyújtott be menedékkérelmet, és a hatóság 2015. október 15-én ismerte el oltalmazottként. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt