Szeméremsértés és lopás miatt vettek őrizetbe egy szomáliai oltalmazottat Budapesten

bűnügy
2016 szeptember 08., 18:48
comments 187

A BRFK folytat eljárást szeméremsértés és lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves oltalmazott ellen.

A gyanúsított kedden 13 óra körül a XVI. kerületben, a Nonn János utcában megszólított egy magyar nőt, és szeméremsértő módon szexuális ajánlatot tett – írja a police.hu, ami szerint a hölgy visszautasította, a férfi ennek ellenére nem hagyott fel a szexuális kapcsolat létesítésének szándékával, és a lakásáig követte.

A 20 éves férfi aznap éjjel 1 óra körül Zuglóban, a Vezér utcai hotelben ruhaneműt, cipőt, egy oldaltáskát és készpénzt lopott el közel 80 ezer forint értékben.

A rendőrök szerda reggel 7:15-kor fogták el, és a kihallgatása után őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

A szomáliai állampolgár azt mondta, 2012-ben hagyta el a hazáját, és Etiópián, Szudánon, Egyiptomon keresztül eljutott Görögországba. Magyarországra Macedónián és Szerbián keresztül a zöldhatáron át érkezett, tavaly június 30-án nyújtott be menedékkérelmet, és a hatóság 2015. október 15-én ismerte el oltalmazottként. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.