45-en ragadtak egész éjszakára a Mont Blanc lanovkájában

külföld
2016 szeptember 09., 04:58
comments 75

45 turista kényszerült egész csütörtök éjszakáját a levegőben lebegve tölteni a Mont Blancnál, ahol csütörtök délután váratlanul elakadt a Helbronner-csúcsra vivő kabinos felvonó.

A Mont Blanc lanovkája 2015. augusztus 5-én. Csütörtökön 110-en ragadtak a magasban, a sötétedésig csak 65-üket tudták kimenteni, 45-en a levegőben éjszakáztak. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
photo_camera A Mont Blanc lanovkája 2015. augusztus 5-én. Csütörtökön 110-en ragadtak a magasban, a sötétedésig csak 65-üket tudták kimenteni, 45-en a levegőben éjszakáztak. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES

A hegyimentőknek sötétedésik 65 turistát sikerült kimentenie helikopterekkel a kabinokból, de a mentést a sötétedés miatt le kellett állítani.

Így viszont 45-en egész éjszaka a kabinokban maradtak.

A Helbronner-csúcsra vivő lanovka háromezer méter feletti magasságban van. Normálisan 35 perc alatt teszi meg az utat az Aiguille du Midi és a Helbronner-csúcs között, de csütörtökön 17:30-kor elakadt. A France 3 tévé jelentése szerint azért, mert a szél összegabalyította a kábeleit. A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve a dolgok részletezése nélkül csak "technikai bonyodalmakat" emlegetett.

A mentőhelikopterek a mentés leállítása előtt még takarókat és ételt vittek azoknak, akiket már nem tudtak időben lehozni. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.