A szegedi Ságvári Gimnáziumot ugyan átnevezték, de a buszmegálló tovább viseli a nevét

A jobboldalnak nagy harcok árán sikerült elérnie a szegedi Ságvári Endre Gimnázium átnevezését. Nem volt könnyű menet, a harc 2015 februárjában indult, és még a Magyar Tudományos Akadémiát is bevetették benne, bár utóbb kiderült, hogy a testület igazából nem is támogatta a kormány javaslatát. Tiltakoztak a tanulók, a szülők és a szimpatizánsok is.

Sebaj, végül hét hónapnyi küzdelem után a gimnáziumot sikerült átnevezni a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolává.

De ez csak félsiker, mert egy másik képviselő, az együttes Nagy Sándor szellemes javaslatára a városüzemeltetési bizottság úgy határozott, hogy az iskola előtti buszmegállót ezentúl

Ságvári Gimnázium-SZTK-nak fogják hívni,

utalva a gimivel szemközti orvosi rendelőre is. "Szerencsére a hatalom képviselői NEM használnak tömegközlekedési eszközöket, így nem szúrja a szemüket ez a finom visszavágás, mi nyugdíjasok meg életünk végéi Ságvárinak tekintjük a műintézetet" - írta olvasónk, Ferenc, aki a képet is készítette a buszon.

*Pontosítás 09.11: Eredeti cikkünkben tévesen a közgyűlésenk tulajdonítottuk a buszmegálló átnevezését, pedig az a városüzemeltetési bizottság vol. Eredeti cikkünkben a javaslatot benyújtó képviselő, Nagy Sándor neve se szerepelt. Elnézést.