Olaszországban többé nem bűn nyilvánosan maszturbálni

külföld
2016 szeptember 09., 03:49
comments 216

Az olasz legfelsőbb bíróság friss ítélete szerint Olaszországban

nem számít bűncselekménynek a nyilvános önkielégítés, amennyiben nincs a közelben kiskorú.

Az ítéletet egy 69 éves férfi, egy bizonyos "PL" ügyében hozták, akit a szicíliai Cataniában értek tetten nyilvános maszturbálás közben. PL a Cataniai Egyetem kampusza közelében, egyetemisták előtt maszturbált. Az alsóbb bíróság 2015 májusában elítélték a férfit, három hónap börtönt és 3200 euró (~egymillió forint) pénzbírságot kapott.

Ügyvédje megfellebbezte az ítéletet és egészen a legfelsőbb bíróságik vitte az ügyet. A bíróság végül a vádlott pártjára állt, mondván az olasz Btk. tavalyi módosítása dekriminalizálta a maszturbációt, az már csak akkor számít bűncselekménynek, ha kiskorú jelenlétében történik. Márpedig egyetemre nem járnak kiskorúak. (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.