Olaszországban többé nem bűn nyilvánosan maszturbálni

külföld
2016 szeptember 9., 3:49
comments 216

Az olasz legfelsőbb bíróság friss ítélete szerint Olaszországban

nem számít bűncselekménynek a nyilvános önkielégítés, amennyiben nincs a közelben kiskorú.

Az ítéletet egy 69 éves férfi, egy bizonyos "PL" ügyében hozták, akit a szicíliai Cataniában értek tetten nyilvános maszturbálás közben. PL a Cataniai Egyetem kampusza közelében, egyetemisták előtt maszturbált. Az alsóbb bíróság 2015 májusában elítélték a férfit, három hónap börtönt és 3200 euró (~egymillió forint) pénzbírságot kapott.

Ügyvédje megfellebbezte az ítéletet és egészen a legfelsőbb bíróságik vitte az ügyet. A bíróság végül a vádlott pártjára állt, mondván az olasz Btk. tavalyi módosítása dekriminalizálta a maszturbációt, az már csak akkor számít bűncselekménynek, ha kiskorú jelenlétében történik. Márpedig egyetemre nem járnak kiskorúak. (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt