Orbán Viktor beismerte, hogy a migránsok erősítik a Fideszt

politika
2016 szeptember 09., 02:11
comments 235

Orbán Viktor miniszterelnök a jelek szerint továbbra is apokaliptikus korszakát éli, amennyiben a Magyar Idők értesülései szerint a Fidesz balatonfüredi frakciótanácskozásán kifejtette, hogy az október 2-i népszavazás nem a napi belpolitikai küzdelmekről, hanem egyenesen

Magyarország jövőjéről

szól. A miniszterelnök szerint a tét, hogy

Magyarország meg tudja-e védeni közösségeit, kultúráját.

A kormánylap beszámolója alapján a miniszterelnök eléggé együgyű volt, gyakorlatilag teljes beszéde kizárólag a migráció kérdésével foglalkozott, amit igyekezett nemzetközi kontextusba is helyezni. Beszélt például az olaszokról és a törökökről, illetve a hétvégi németországi tartományi választásokról, mellyel kapcsolatban azt a tényszerű tényt tudta közölni, hogy a CDU-t jobbról még sosem előzték meg.

Emellett ukázba adta, hogy a népszavazási kampányban a kormány tagjainak, de még az államtitkároknak is személyesen ki kell venniük a részüket. Ami részéről logikus elvárás, merthogy szerinte a Fidesz politikai megerősödésének egyértelműen a migráció az oka.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.