Clinton: Trump támogatóinak fele a szánalmas emberek csoportjába tartozik

külföld
2016 szeptember 10., 08:01
comments 158

„Hogy túlzottan általánosító legyek, Trump támogatóinak fele abba tartozik, amit én szánalmas emberek kosarának szoktam nevezni [basket of deplorables]. Sajnos vannak ilyen emberek. És ő felemelte őket”

– ebbe a kissé rosszul hangzó gondolatmenetbe bonyolódott Hillary Clinton egy zárt ajtók mögötti kampányfinanszírozási eseményen.

Cliton szerint a rasszista, idegengyűlölő, homofób emberek többsége javíthatatlan, csakhogy Trump a nemzeti politika szintjére emelte nézeteiket. Viszont Trump támogatóinak másik fele csak félszívvel van a republikánus elnökjelölt mögött, mondta Clinton.

Clinton szavait rögtön elítélte Trump stábja, az egyik Trump-tanácsadó szerint „amerikaiak millióit sértette meg”.

A legutóbbi elnökválasztáson a később elbukó konzervatív jelölt, Mitt Romney egy valamennyire hasonló megjegyzéssel okozott sok nehézséget magának: ő arról beszélt, hogy az amerikaiak 47 százaléka biztosan Barack Obamára fog szavazni, mivel ők nagyjából élősködők. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.