Ma szabadul John Hinckley Jr.

2016 szeptember 10., szombat 13:05
70

A férfi 1981 márciusán egy washingtoni hotel előtt megpróbálta megölni a friss amerikai elnököt. Reagan tüdeje megsebesült, és két rendőr könnyebben, James Brady Fehér Ház-i szóvivő viszont súlyosan megsérült: lebénult, 2014-ben pedig a sérülés előidézte komplikációk miatt halt meg.

A merénylőt nem ítélték el, hanem egy washingtoni kórházba került kényszergyógykezelésre, mert elmebetegnek nyilvánították: mint kiderült, a Taxisofőrben látottakat utánozta, és állítása szerint Jodie Fostert akarta lenyűgözni.

John Hinckley a Fehér Ház előtt 1981 március 30-án (Fotó: AFP)

Egy ideje már hazajárhatott, havi 17 napot tölthetett az anyjánál Virginiában. Júliusban úgy tűnt, augusztus 5-én végleg szabadulhat, de végül csak ma engedik szabadon. A 61 éves férfi szavazhat, és vezethet is, de egyedül csak 30 km-re, kísérővel csak 50 km-re mehet el Williamsburgtől. Folytatnia kell a terápiát, és heti három napon kell önkénteskednie. A médiával nem állhat szóba. (LA Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt