Trump kampánya azt állítja, Trump nem tudta, hogy az orosz állami propagandatévének adott interjút

Miért adott exkluzív interjút Donald Trump az orosz állam által finanszírozott Russia Today nevű, általában egyébként elég USA-ellenes propagandaadónak?

– tették fel a kérdést sokan, amikor az RT Twitterjén megjelent ez az előzetes:

Ez azért érdekes, mert Trump teljesen nyíltan vállalt Putyin-barát megjegyzései sokakban visszatetszést keltenek, nem ritka az a fura vélemény sem, hogy Trump akár a Kreml akaratlan ügynöke is lehet (maga a CIA korábbi igazgatója mondta ezt).

Trump ráadásul keményen támadta az amerikai külpolitikát az RT műsorán, arról beszélt, hogy a jó viszonyt fogja keresni az általa nagyrabecsült Vlagyimir Putyinnal, és elmondta pontosan ugyanazt a meghekkelt demokrata szerverekről, amit néhány napja Putyin is elmondott – tehát hogy lehetetlen bebizonyítani, hogy Oroszországnak köze lenne a kibertámadáshoz, és hogy Oroszországnak szerinte nem fűződik érdeke ahhoz, hogy beavatkozzon az amerikai politikába.

Trump egyik tanácsadója, Kellyanne Conway ráadásul remek védekezést vetett be egy amerikai tévéműsorban:

azért adott Trump interjút az RT-nek, mert nem tudta, hogy RT-nek ad interjút.

Larry King, a hózentrógereiről ismert amerikai műsorvezető ugyanis levezetésként most már az RT-nek dolgozik, és hát Trump azt hitte, hogy neki ad interjút. "Senki nem mondta, hogy ezt majd le fogják adni az orosz tévén", adta elő az ötcsillagos védekezést.

(Slate, Washington Post)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.