Trump kampánya azt állítja, Trump nem tudta, hogy az orosz állami propagandatévének adott interjút

külföld
2016 szeptember 10., 11:30
comments 50

Miért adott exkluzív interjút Donald Trump az orosz állam által finanszírozott Russia Today nevű, általában egyébként elég USA-ellenes propagandaadónak?

– tették fel a kérdést sokan, amikor az RT Twitterjén megjelent ez az előzetes:

link Forrás

Ez azért érdekes, mert Trump teljesen nyíltan vállalt Putyin-barát megjegyzései sokakban visszatetszést keltenek, nem ritka az a fura vélemény sem, hogy Trump akár a Kreml akaratlan ügynöke is lehet (maga a CIA korábbi igazgatója mondta ezt).

Trump ráadásul keményen támadta az amerikai külpolitikát az RT műsorán, arról beszélt, hogy a jó viszonyt fogja keresni az általa nagyrabecsült Vlagyimir Putyinnal, és elmondta pontosan ugyanazt a meghekkelt demokrata szerverekről, amit néhány napja Putyin is elmondott – tehát hogy lehetetlen bebizonyítani, hogy Oroszországnak köze lenne a kibertámadáshoz, és hogy Oroszországnak szerinte nem fűződik érdeke ahhoz, hogy beavatkozzon az amerikai politikába.

Trump egyik tanácsadója, Kellyanne Conway ráadásul remek védekezést vetett be egy amerikai tévéműsorban:

azért adott Trump interjút az RT-nek, mert nem tudta, hogy RT-nek ad interjút.

Larry King, a hózentrógereiről ismert amerikai műsorvezető ugyanis levezetésként most már az RT-nek dolgozik, és hát Trump azt hitte, hogy neki ad interjút. "Senki nem mondta, hogy ezt majd le fogják adni az orosz tévén", adta elő az ötcsillagos védekezést.

link Forrás

(Slate, Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.