122 millió (!) dollár (!!) készpénzt (!!!) találtak az orosz korrupcióellenes ügynökség vezetőjének lakásán

Dmitrij Zaharcsenko, az orosz korrupcióellenes ügynökség ideiglenes vezetője rács mögött. Eugene Odinokov/Sputnik

Az orosz rendőrség letartóztatta az orosz korrupcióellenes ügynökség ideiglenes vezetőjét, Dmitrij Zaharcsenkót. Zaharcsenko a Gazdasági Biztonság és Korrupcióellenes Harc Központi Igazgatósága energetikai osztályának helyettes vezetőjeként irányította ténylegesen a szervezetet.

A rendőrség házkutatást tartott a lakásán, ennek során

120 millió dollárt és kétmillió eurót (~34 milliárd forintot) találtak készpénzben.

A rendőrség közleménye szerint egyelőre ismeretlen a teljes összeg, amit Zakarcsenko a korrupció elleni harca közben összeharácsolt, mert egyelőre csak egyetlen lakását - illetve, mint azóta kiderült, valójában a nővére lakását - kutatták át. "Az egyelőre nem ismert, hogy mekkora vagyona van még, de már dolgozunk ennek felderítésén" - írták.

A TASZSZ jelentése szerint a pénzt egy zsákban találták. "A pénz a dolgozószobájában volt" - mondta a hírügynökségnek egy neve elhallgatását kérő forrás. Tőle tudni azt is, hogy Zakarcsenko nem volt hajlandó elárulni, mi ez a pénz, és honnan van neki. Csak azt hajtogatta, hogy ártatlan.

Zakarcsenkót szombaton vették őrizetbe, hivatali hatalmával való visszaéléssel, az igazságszolgáltatás akadályozásával és hivatali vesztegetéssel gyanúsítják. Védői házi őrizet, vagy 70 millió rubeles (275,5 millió forintos) óvadék elrendelését indítványozták. (Via RT)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.