122 millió (!) dollár (!!) készpénzt (!!!) találtak az orosz korrupcióellenes ügynökség vezetőjének lakásán

külföld
2016 szeptember 11., 07:15
comments 236
Dmitrij Zaharcsenko, az orosz korrupcióellenes ügynökség ideiglenes vezetője rács mögött. Eugene Odinokov/Sputnik
photo_camera Dmitrij Zaharcsenko, az orosz korrupcióellenes ügynökség ideiglenes vezetője rács mögött. Eugene Odinokov/Sputnik

Az orosz rendőrség letartóztatta az orosz korrupcióellenes ügynökség ideiglenes vezetőjét, Dmitrij Zaharcsenkót. Zaharcsenko a Gazdasági Biztonság és Korrupcióellenes Harc Központi Igazgatósága energetikai osztályának helyettes vezetőjeként irányította ténylegesen a szervezetet.

A rendőrség házkutatást tartott a lakásán, ennek során

120 millió dollárt és kétmillió eurót (~34 milliárd forintot) találtak készpénzben.

A rendőrség közleménye szerint egyelőre ismeretlen a teljes összeg, amit Zakarcsenko a korrupció elleni harca közben összeharácsolt, mert egyelőre csak egyetlen lakását - illetve, mint azóta kiderült, valójában a nővére lakását - kutatták át. "Az egyelőre nem ismert, hogy mekkora vagyona van még, de már dolgozunk ennek felderítésén" - írták.

A TASZSZ jelentése szerint a pénzt egy zsákban találták. "A pénz a dolgozószobájában volt" - mondta a hírügynökségnek egy neve elhallgatását kérő forrás. Tőle tudni azt is, hogy Zakarcsenko nem volt hajlandó elárulni, mi ez a pénz, és honnan van neki. Csak azt hajtogatta, hogy ártatlan.

Zakarcsenkót szombaton vették őrizetbe, hivatali hatalmával való visszaéléssel, az igazságszolgáltatás akadályozásával és hivatali vesztegetéssel gyanúsítják. Védői házi őrizet, vagy 70 millió rubeles (275,5 millió forintos) óvadék elrendelését indítványozták. (Via RT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.