Hillary Clinton rosszul lett 9/11 megemlékezésén, és idő előtt távozott

2016 szeptember 11., vasárnap 15:42
289

A demokrata elnökjelölt nem várta meg New York-ban a 15 évvel ezelőtti terrortámadás hivatalos megemlékezésének végét, 90 perc után távozott a manhattani Ground Zero-nál tartott eseményről.

A jobboldali Fox News azonnal lecsapott a sztorira: a csatorna helyi rendőrségi forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy Clintont el kellett támogatni a kisbuszáig, olyan rosszul volt. Clinton állítólag megbotlott a járdában is, térdei összecsuklottak, alig bírt közlekedni, úgy kellett betámogatni a járműbe.

Időközben (update: 18.45) felkerült a Twitterre egy videó, amin jól látható, hogy Clinton valóban elég rossz állapotban kellett beültetni az autóba. Clinton kampánycsapata nem kommentálta azonnal, hogy mi történt, és nem osztottak meg információt arról sem, pontosan hol tartózkodik az elnökjelölt. Nem sokkal az eset után aztán stáb nevében Nick Merrill szóvivő nyilatkozatot adott ki a történtekről.

Azt írták, hogy Clinton részt vett a megemlékezésen, hogy lerója kegyeletét az elesettek emléke előtt, és megtisztelje családjaikat. 90 perc után a nagy melegtől rosszul lett, ezért kellett elhagynia a megemlékezést, ahol egyébként Bill de Blasio polgármesterrel az oldalán vett részt. Clinton a közlemény szerint lánya lakására távozott, de azóta sokkal jobban van. A szöveg arra nem tért ki, hogy orvosi beavatkozásra szükség volt-e.

Később, (update: 18.45) lánya Chelsea-ben lévő otthonából távozva Clinton már jobban nézett ki, és ezt próbálta látványosan demonstrálni is.

Clintonnal kapcsolatban az elmúlt hónapokban gyakran felmerültek találgatások az amerikai jobboldali sajtóban arról, hogy komoly egészségügyi problémái lehetnek, de ezt a kampánycsapata eddig határozottan cáfolta.

(Fox News / NYT/ CNN; címlapi és cím feletti kép: Hillary Clinton megérkezik a 15 évvel ezelőtti terrortámadás megemlékezésére. Fotó: Mohammed Elshamy / Anadolu Agency.)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt