Hillary Clinton rosszul lett 9/11 megemlékezésén, és idő előtt távozott

külföld
2016 szeptember 11., 15:42
comments 288

A demokrata elnökjelölt nem várta meg New York-ban a 15 évvel ezelőtti terrortámadás hivatalos megemlékezésének végét, 90 perc után távozott a manhattani Ground Zero-nál tartott eseményről.

A jobboldali Fox News azonnal lecsapott a sztorira: a csatorna helyi rendőrségi forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy Clintont el kellett támogatni a kisbuszáig, olyan rosszul volt. Clinton állítólag megbotlott a járdában is, térdei összecsuklottak, alig bírt közlekedni, úgy kellett betámogatni a járműbe.

Időközben (update: 18.45) felkerült a Twitterre egy videó, amin jól látható, hogy Clinton valóban elég rossz állapotban kellett beültetni az autóba.Clinton kampánycsapata nem kommentálta azonnal, hogy mi történt, és nem osztottak meg információt arról sem, pontosan hol tartózkodik az elnökjelölt. Nem sokkal az eset után aztán stáb nevében Nick Merrill szóvivő nyilatkozatot adott ki a történtekről.

Azt írták, hogy Clinton részt vett a megemlékezésen, hogy lerója kegyeletét az elesettek emléke előtt, és megtisztelje családjaikat. 90 perc után a nagy melegtől rosszul lett, ezért kellett elhagynia a megemlékezést, ahol egyébként Bill de Blasio polgármesterrel az oldalán vett részt. Clinton a közlemény szerint lánya lakására távozott, de azóta sokkal jobban van. A szöveg arra nem tért ki, hogy orvosi beavatkozásra szükség volt-e.

Később, (update: 18.45) lánya Chelsea-ben lévő otthonából távozva Clinton már jobban nézett ki, és ezt próbálta látványosan demonstrálni is.

Clintonnal kapcsolatban az elmúlt hónapokban gyakran felmerültek találgatások az amerikai jobboldali sajtóban arról, hogy komoly egészségügyi problémái lehetnek, de ezt a kampánycsapata eddig határozottan cáfolta.

(Fox News / NYT/ CNN; címlapi és cím feletti kép: Hillary Clinton megérkezik a 15 évvel ezelőtti terrortámadás megemlékezésére. Fotó: Mohammed Elshamy / Anadolu Agency.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.