Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség a menekültek közé hajtó magyar kamionosra

bűnügy
2016 szeptember 11., 13:01
comments 350

Jeddi Árpád Levente még tavaly novemberben randalírozott a franciaországi Calais-nál, ahol többször menekültekre rántotta a kamionja kormányát, és közben válogatott magyar káromkodásokkal kínálta meg az útszélen vonuló táborlakókat és menekülteket.

Jeddi szombaton maga hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratát. Az ügyészség közúti veszélyeztetés miatt börtönt kért a kamionosra, és a büntetés felfüggesztését javasolta, illetve azt írták, ha mégis letöltendő mellett dönt a bíróság, a büntetés háromnegyedénél szabadulást ajánlanak az elkövetőnek.

"A vádlott - miközben folyamatosan szidalmazta a gyalogosokat - olyan mértékben megközelítette őket, hogy többüknek a baleset elkerülése érdekében félre kellett ugrania"

- írja az ügyészség a vádiratban, amiből az is kiderül, hogy Jeddi visszaeső: 2009 és 2014 között kábítószerrel való visszaélés miatt már volt börtönben. Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy Jeddit határozott időre tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Jeddi egyébként nem tagadja a történteket, nehéz is lenne persze, de ezzel együtt sem elégedett a munkával.

"Sherlock forog a sírjában"

- írja a kamionos, aki szerint az ügyészség egyáltalán nem foglalkozott azzal az el nem hanyagolható részlettel, hogy őt inzultáltak a migránsok, és az útszéli vonulásuk miatt lehetetlen volt betartani a közlekedési szabályokat.

Itt látható a Jeddi kamionjában készült, a nyomozás alapjául is szolgáló teljes videófelvétel, ami alapján mindenki maga eldöntheti, mennyire volt szigorú az egri ügyészség. (Index / Jeddi FB)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.