Manuel Valls: Újabb terrortámadások lesznek, ártatlan emberek fognak meghalni

külföld
2016 szeptember 11., 13:37
comments 170

"Csak ezen a hétvégén két terrortámadást akadályoztunk meg"

- mondta vasárnap, a Europe 1 rádiónak adott interjújában Manuell Valls, Franciaország miniszterelnöke. A szocialista politikus ugyanitt arról is beszélt, hogy a rendőrség és a hírszerzés nagyjából 15 ezer embert tart radar alatt, akik radikalizálódhatnak és ezzel biztonsági kockázatot jelentenek az ország számára.

Párizsban különleges készültséget hirdettek múlt héten, miután a hatóságok szerint egy Iszlám Államhoz köthető terrorista sejt támadást tervezett az egyik városi vasútállomásnál.

Valls Nicolas Sarkozy, egykori államfő szavaira reagált. A választásra élesítő jobboldali Republikánus Párt vezetője a vasárnapi Journal de Dimanche lapnak azt nyilatkozta: különleges bíróságokra és fogdák létesítésére van szükség a terror elleni küzdelem sikeres megvívásához.

"Újabb támadások lesznek, ártalmatlan emberek fognak meghalni. Az is dolgom, hogy ezt elmondjam a francia embereknek. De erre nem az a megoldás, hogy kitekerjük a jogállam nyakát"

- folytatta a miniszterelnök, aki szerint Sarkozy elképzelése, hogy külön közigazgatási és bűnügyi szervek jöjjenek a terrorizmussal összefüggésbe hozható állampolgárok kivizsgálására, és őriztebe vételére, túlzás, és nem jelent valós megoldást a terrorizmus elleni küzdelemben. (Reuters; cím feletti fotó: REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.