Több száz tonnányi hulladék gyulladt ki a Vértesi Erőmű telephelyén

természet
2016 szeptember 11., 17:44

Oroszlány közelében, a Vértesi Erőmű telephelyén kigyulladt egy négyezer tonnás hulladéktároló egy része. 11 tűzoltó, 3 fecskendő és több munkagép dolgozik a több száz tonnányi izzó anyag eloltásán - írja az MTI Káli Sándor, a megyei katasztrófavédelem szóvivőhelyettesére hivatkozva.

Káli elmondása szerint a telephelyen az erőműi célra hasznosítható őrölt hulladékhalom alulról több ponton begyulladt. A tűzoltók két napja munkagépekkel hordják ki a tárolóból az anyagot, aminek vasárnap délutánra már a 70 százalékát eloltották.

A helyettes az Indexnek azt mondta, hogy a lakosságot nem veszélyezteti az anyag, mérgező gáz nem hagyta el az erőmű telephelyének területét. A munkálatok hétfőre fejeződnek be teljesen, addigra sikerül teljesen kihordani és eloltani a már beaprított hulladékot. (MTI / Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.