Nézd, mit kennek az arcukra ezek a lányok több ezer ember szeme láttára

2016 szeptember 12., hétfő 19:06
46

Ha minden egyes interneten terjedő hülyeségről írna valaki egy cikket, semmi értelme nem is lenne az internetnek, de szerintem nagyon fontos, hogy időnként megemlékezzünk bizonyos számottevő dolgokról, mérföldkövekről.

A

TELJES SMINK CSAK ÉTEL HASZNÁLATÁVAL-kihívás

is egyike az ilyen dolgoknak.

A Youtube-on sok ember van, aki hobbiból vagy életvitelszerűen csinál saját magáról videókat, nekik gyakori műfajuk a kihívás. Létezik Próbálj meg nem nevetni! kihívás, ahol meg kell próbálni nem nevetni vicces videókon, vagy Bean Boozled kihívás, ahol megjósolhatatlan ízű cukorkát kell kóstolni és undorodni tőle, hogy ááá, pont körtés, utálom.

Szóval értelemszerűen azoknak a Youtube-vloggereknek, akiket egy másik vlogger kihív a 'Teljes smink csak étellel'-kihívásra, ki kell sminkelniük magukat teljesen, de smink helyett csak ehető dolgokat használhatnak.

Ez a lány amúgy elég normális sminket hozott össze mindenféle kajából,

ez a lány viszont szerintem direkt elhülyéskedte.

Hála az égnek egy magyar beautyblogger, Kiss Alexa is megcsinálta a kihívást, így gyorsan meg is tudtam kérdezni, szerinte van-e bármi értelme ennek az egésznek, és ha igen, mi.

"Volt egy kis értelme, mivel láttam, hogy más dolgokból is lehet sminket csinálni. Esetleg lehetne is, de a sminkipar belenyom pár tonna "vegyi anyagot", néha olyan neveket olvasunk a termékek hátoldalán, amiket nem is ismerünk. Például a kakaóport kicsit átcsinálva lehetne tényleg bronzosítóként forgalmazni.

Szerintem, ahogy láttam, a videó sok mindenki figyelmét felkeltette, és sokan írták, hogy elég viselhetö a végeredmény. Kipróbálni jó volt ezt a sminket, arra legalábbis biztosan, hogy elfantáziázzak, mit és hova tudnék használni :)"

Az egészben az egyik legérdekesebb dolog, hogy az első kajával sminkelős videót egy viszonylag ismeretlen blogger, TheFakeBeautyGuru csinálta, akinek a neve amúgy azt jelenti ugye, hogy KamuBeautyGuru, és szerintem csak viccelt, csak ki akarta parodizálni a beautybloggereket.

De ez nem azt jelenti, hogy például Alexa hülyeségeket beszélne, hanem pont az ellenkezőjét. Az internet király dolog, amíg az ilyen eredendően paródiának szánt hülyeségeket értelmes tartalommal lehet megtölteni, akkor is, ha csak egy olyan egyszerű hülyeségről van szó, hogy egy lány kakaóporral sminkeli ki magát. Legalábbis remélem, ez benne lesz egyszer valami művészetelméleti szakkönyvben a jövőben.

<script type="text/javascript" charset="utf-8" src="http://static.polldaddy.com/p/9520704.js"></script> <noscript><a href="http://polldaddy.com/poll/9520704/">Teljes smink csak kajából?</a></noscript>

Akárhogyan is gondolod, a következő listát neked küldöm.

A 'TELJES SMINK CSAK _______ HASZNÁLATÁVAL'-mozgalom további tagjai:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt