Szexuális zaklatással gyanúsítják Jan Slotát

külföld
2016 szeptember 12., 11:51
comments 127

A Szlovák Nemzeti Párt korábbi vezetője ellen még tavaly tett feljelentést egy 15 és egy 16 éves lány, akik azzal vádolták a szlovák politikust, hogy leitatta és szexuálisan zaklatta őket. Az eset még tavaly szeptemberben történhetett Zsolna belvárosában. Az egyik lány feljelentése szerint miután a férfi leitatta, a szobájában megerőszakolta.Jan Slota - Fotó: AFP/Jakub Sukub

A Zsolnai Kerületi Ügyészség most az erkölcsi fejlődésük veszélybe sodrásával gyanúsítja a magyarellenes kijelentéseiről ismertté vált politikust. Az ügyészségi szóvivő szerint „ a gyanúsított 2014-ben és 2015-ben ismételten találkozgatott fiatalkorú lányokkal éttermekben és éjszakai klubokban, alkoholt fogyasztott előttük, és őket is meghívta alkoholtartalmú italokra, továbbá szexuális megjegyzéseket tett rájuk”. Ha Slotát bűnösnek találják, hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A lányok állításaival szemben Slota azt mondta, 800 eurót loptak el tőle, míg kiment a mellékhelyiségbe, és éppen az egyik lány volt az elkövető. (Parameter.sk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.