A német rendőrség letartóztatott három férfit, akiket az Iszlám Állam küldött az országba

külföld
2016 szeptember 13., 09:10

Kedd reggel a német rendőrség különleges egységei Schleswig-Holstein és Alsó Szászország tartományokban letartóztattak három férfit, akik a gyanú szerint az Iszlám Állam megbízásából érkeztek Szíriából Németországba, hogy merényleteket hajtsanak végre. Arról, hogy konkrétan mire készültek, a szövetségi ügyészség nem osztott meg részleteket.

A három férfi tavaly novemberben érkezhetett Németországba. Az ügyészség szerint 2015 októberében arra kaphattak megbízást, hogy az Iszlám Állam által ellenőrzött területeken kívül hajtsanak végre akciókat. A csoport legfiatalabb, 17 éves tagja a terrorszervezet szíriai központjában, Rakkában kaphatott kiképzést, ahol azt is megtanították neki, hogyan bánjon a fegyverekkel és robbanószerekkel.

Az ügyészség szerint a terrorszervezet útlevelekkel, mobilokkal és több ezer dollárnyi készpénzzel is ellátta őket A nyomozás eddigi adatai alapján Törökországon és Görögországon keresztül érkeztek Németországba.

A kedd reggeli, összehangolt akcióban több mint 200 rendőr vett részt, több lakást és három menekültszállást is átkutattak. A Welt úgy tudja, a német bűnügyi hivatal már hónapok óta nyomozott utánuk. (FAZ/Welt)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.