Nyári jutalomnak szánták, de a kitünő tanulók negyede sem jutott el eddig a cirkuszba ingyenjegyével

oktatás
2016 szeptember 13., 08:09
comments 126

Még július végén jelentette be Rétvári Bence az örömhírt, hogy

az ország valamennyi általános iskolás korú, kitűnő tanulmányi eredményt elérő diákja egy-egy cirkuszjegyet kap a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft.-től.

Az EMMI államtitkára akkor a motivációs jutalomjegyről úgy nyilatkozott, hogy az

"kifejezetten a tanulmányi munkában elért kimagasló teljesítmény jutalmazását szolgálja az iskolai tanév lezárultát követő nyári vakáció során."

A nyári szünidőnek vége, de cirkuszba csak a kitünő tanulóknak töredéke jutott el, legalábbis ez derül ki a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdésére adott válaszból. Rétvári beszámolója szerint

  • összesen 114000 kitűnő tanulmányi eredményt elért tanuló kapott jegyet,
  • közülük a Fővárosi Nagycirkuszban 18899, a vidéki helyszíneken pedig mintegy ötezerben láttak előadást.
  • Tehát kilencvenezren még nem használták fel ingyenjegyüket.

Az államtitkár szerint a beváltási lehetőség az ősz folyamán folytatódik:

a Fővárosi Nagycirkusz 4500 helyet ajánlott fel az októberben bemutatásra kerülő Lúdas Matyi a cirkuszban című produkcióra.

Kilencvenezer vs. négyezer-ötszáz, példaértékű motivációs jutalom!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.