Orosz hackerek feltörték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség adatbázisát

2016 szeptember 13., kedd 15:37
64

Orosz hackerek behatoltak a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) adatbázisába, bizalmas, a riói olimpiával összefüggő információkhoz jutottak hozzá sportolókról, és ezek nyilvánosságra hozatalával fenyegetőznek – közölte a WADA.

Olivier Niggali, a szervezet főigazgatója azt írta, hogy a hackerek már közzé is tettek néhány adatot.

„A WADA elítéli a kibertámadást, aminek a célja, hogy aláássa az ügynökség tekintélyét és a nemzetközi doppingellenes rendszert” – olvasható a közleményben, amiből az is kiderül: a WADA bűnüldöző szervektől értesült arról, hogy a támadás Oroszországból indult ki.

Az elmúlt években kirobbant orosz doppingbotrány miatt indított WADA-vizsgálat szerint Oroszországban központilag irányított doppingolás zajlott éveken át. Orosz atléták ezért nem is vehettek részt a riói olimpián, és a többi sportágban sem engedték elindulni azokat, akiknek volt már korábban doppingügyük. A riói paralimpiáról pedig – ahogy a 2018-as téli paralimpiáról is – minden orosz sportolót kizártak. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt