Orosz hackerek feltörték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség adatbázisát

INTERNET
2016 szeptember 13., 15:37
comments 64

Orosz hackerek behatoltak a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) adatbázisába, bizalmas, a riói olimpiával összefüggő információkhoz jutottak hozzá sportolókról, és ezek nyilvánosságra hozatalával fenyegetőznek – közölte a WADA.

Olivier Niggali, a szervezet főigazgatója azt írta, hogy a hackerek már közzé is tettek néhány adatot.

„A WADA elítéli a kibertámadást, aminek a célja, hogy aláássa az ügynökség tekintélyét és a nemzetközi doppingellenes rendszert” – olvasható a közleményben, amiből az is kiderül: a WADA bűnüldöző szervektől értesült arról, hogy a támadás Oroszországból indult ki.

Az elmúlt években kirobbant orosz doppingbotrány miatt indított WADA-vizsgálat szerint Oroszországban központilag irányított doppingolás zajlott éveken át. Orosz atléták ezért nem is vehettek részt a riói olimpián, és a többi sportágban sem engedték elindulni azokat, akiknek volt már korábban doppingügyük. A riói paralimpiáról pedig – ahogy a 2018-as téli paralimpiáról is – minden orosz sportolót kizártak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.