Snowden arra kéri Obamát, adjon neki kegyelmet, mielőtt távozik

külföld
2016 szeptember 13., 12:52
comments 195
photo_camera Részlet a videóból, a teljes felvétel itt.

Edward Snowden a Guardiannek adott videóinterjújában arra kérte Barack Obamát, részesítse elnöki kegyelemben, mielőtt távozik a posztjáról.

Snowden szerint azok a dolgok, amiket nyilvánosságra hozott, összességében a társadalom hasznára váltak.

"Igen, vannak törvények, de épp azért létezik az elnöki kegyelem intézménye, mert sok minden törvénytelennek látszik papíron, miközben morálisan és etikailag helyes, és az eredménye is hasznos"

- mondta Snowden.

"Törvényeket, és az egész politikát megváltoztatták amiatt, amit nyilvánosságra hoztam. Közben nincs bizonyíték arra, hogy bárkinek is baja esett volna emiatt."

Snowden 2013 óta Moszkvában él, és valójában nincs igazán sok esélye annak, hogy Obama kegyelmet ad neki. Igaz, elnöksége előtt alkotmányjogászként Obama sokat foglalkozott a magánélethez való jog, és a tömeges megfigyelés kérdéseivel. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.