Szijjártó visszakézből a luxemburgi külügyminiszternek: "Rendes nihilistaként az európai kultúra lerombolásán dolgozik"

külföld
2016 szeptember 13., 06:01
comments 462
photo_camera Szijjártó Péter Andrei Galbur moldovai külügy- és európai integrációs miniszter, miniszterelnök-helyettessel. MTI Fotó: KKM / Szabó Árpád

Hát, ez gyors volt. Még meg sem száradt a festék Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter nyilatkozatán, aki szerint Magyarországot ki kellene dobni az EU-ból, mert megsérti a közösség alapelveit, a Moldovában tárgyaló Szijjártó Péter máris reagált.

Az Index idézi a levelét, amelyben ezt írja:

„Eddig is tudtuk, hogy Jean Asselborn komolytalan figura.

Látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, kioktató, nagyképű, frusztrált.
Magyarországot akarja kizárni az EU-ból, de magát már régen kizárta a komolyan vehető politikusok közül.

Rendes nihilistaként, fáradtságot nem ismerve dolgozik az európai biztonság és kultúra lerombolásán."

Szijjártó szerint a népszavazáson a magyarok a "Jean Asselborn típusú figurákról" is véleményt mondanak.

"Az ugyan kissé furcsa, hogy az "adóoptimalizálás" hazájából érkező Jean Asselborn és a szintén luxemburgi Jean-Claude Juncker beszél közös teherviselésről, de értjük, hogy ez mit jelent: mások hibáiért viselje a terheket Magyarország. A magyar kormány ezt visszautasítja."

A külügyminiszter egyébként gyorsan ráérzett az új slágerre - három nappal azután, hogy Orbán Vitkor Kötcsén a liberálisok és a kommunisták után a nihilistákat nevezte ki ellenségnek, Szijjártó máris éles helyzetben dobta be a kifejezést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.