"EL NE ENGEDD A LÁNCOT" - így szépül 1,4 milliárdért az MTK zuglói sporttelepe

2016 szeptember 14., szerda 13:11
80

Összesen 6,4 milliárd forintért valósítja meg a kormány az MTK létesítményfejlesztési programját. Nem csak a legendás Hidegkuti-stadion újul meg, hanem vadiúj sportközpontot is kap a Deutsch Tamás vezette klub.

A kormánynak természetesen fontos a projekt, két éve nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősítették. A Rákospatak úti Lantos Mihály Sportközpont elvileg már kész is van, itt működik az új Szőcs Bertalan vívóközpont, továbbá küzdősport központ, atlétikai pálya és egy sok egyéb sportra használható sportcsarnok.

A telepet Deutsch Tamásék ünnepélyesen átadták, de a jelek szerint azért még zajlanak a munkálatok - ezt onnét tudjuk, hogy a szomszédos kertészetben vásárló Árpád képeket küldött erről a szerkesztőségbe.

Ezeken az látszik, hogy egy munkás nagyjából 10 méter magasságban, sisak nélkül, egy EUR-raklapon egyensúlyozva próbál rendet vágni cölöpök között.

  "EL NE ENGEDD A LÁNCOT!"  

- szóltak fel a telepről Árpád szerint a bátor munkásnak , de valószínűleg csak nyugtatásképpen, mert maga is jól tudta, hogy ha tényleg dolgozni akar, ahhoz bizony el kell engedni a láncot.

Az MTK létesítményfejlesztési programját a ZÁÉV Zrt. és a West Hungária Bau Kft. közösen valósítják meg. A sporttelep már elvileg kész, a stadion még alakul - a Sporting Lisszabon elleni avató mérkőzést kétszeri halasztás után október 13-án tartják.

A konzorcium részéről időközben azt írta a 444-nek, hogy a képen látható zuglói sporttelep felújítása nem tartozik a vállalásaik közé, ott nem a ZÁÉV-WHB együttes dolgozott. A klubtól megkérdeztük, hogy kik dolgoznak a sportközponton, és milyen munkát végeznek, és amint válaszolnak, jelezzük majd.

A kormány eredetileg 4,87 milliárd forinttal támogatta az MTK létesítményfejlesztési projektjét, majd 1,53 milliárd forint extra forrást biztosított hozzá. Ezen felül további 1,23 milliárd forint jut a Hidegkuti-stadion mellett egy edzőközpont kialakítására, így összességében 7,6 milliárd forintból kap új infrastruktúrát a kék-fehér egyesület.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt