"EL NE ENGEDD A LÁNCOT" - így szépül 1,4 milliárdért az MTK zuglói sporttelepe

építészet
2016 szeptember 14., 13:11
comments 77

Összesen 6,4 milliárd forintért valósítja meg a kormány az MTK létesítményfejlesztési programját. Nem csak a legendás Hidegkuti-stadion újul meg, hanem vadiúj sportközpontot is kap a Deutsch Tamás vezette klub.

A kormánynak természetesen fontos a projekt, két éve nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásnak minősítették. A Rákospatak úti Lantos Mihály Sportközpont elvileg már kész is van, itt működik az új Szőcs Bertalan vívóközpont, továbbá küzdősport központ, atlétikai pálya és egy sok egyéb sportra használható sportcsarnok.

link Forrás

A telepet Deutsch Tamásék ünnepélyesen átadták, de a jelek szerint azért még zajlanak a munkálatok - ezt onnét tudjuk, hogy a szomszédos kertészetben vásárló Árpád képeket küldött erről a szerkesztőségbe.

Ezeken az látszik, hogy egy munkás nagyjából 10 méter magasságban, sisak nélkül, egy EUR-raklapon egyensúlyozva próbál rendet vágni cölöpök között.

  "EL NE ENGEDD A LÁNCOT!"  

- szóltak fel a telepről Árpád szerint a bátor munkásnak , de valószínűleg csak nyugtatásképpen, mert maga is jól tudta, hogy ha tényleg dolgozni akar, ahhoz bizony el kell engedni a láncot.

Az MTK létesítményfejlesztési programját a ZÁÉV Zrt. és a West Hungária Bau Kft. közösen valósítják meg. A sporttelep már elvileg kész, a stadion még alakul - a Sporting Lisszabon elleni avató mérkőzést kétszeri halasztás után október 13-án tartják.

A konzorcium részéről időközben azt írta a 444-nek, hogy a képen látható zuglói sporttelep felújítása nem tartozik a vállalásaik közé, ott nem a ZÁÉV-WHB együttes dolgozott. A klubtól megkérdeztük, hogy kik dolgoznak a sportközponton, és milyen munkát végeznek, és amint válaszolnak, jelezzük majd.

A kormány eredetileg 4,87 milliárd forinttal támogatta az MTK létesítményfejlesztési projektjét, majd 1,53 milliárd forint extra forrást biztosított hozzá. Ezen felül további 1,23 milliárd forint jut a Hidegkuti-stadion mellett egy edzőközpont kialakítására, így összességében 7,6 milliárd forintból kap új infrastruktúrát a kék-fehér egyesület.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.