Egy romániai magyar újságíró lemondana a magyar állampolgárságáról a kvótareferendum miatt

POLITIKA
2016 szeptember 15., 06:27
comments 306

Bús Ildi, a romániai magyar újságíró a Facebookon üzente meg Orbán Viktornak, hogy a kormány idegenellenes kampánya miatt inkább lemondana a magyar állampolgárságáról.

Bús nemrég kapta meg a határon túli választóknak küldött szavazócsomagot. De nem akar szavazni.

"A gyűlöletkampány kiválóan működött, csakhogy én nem a nem magyar állampoglárokat gyűlöltem meg ezáltal" - írta még kedden.

"Igen, írtam levelet a konzulátusnak" - válaszolta megkeresésemre Bús, aki azt is megmagyarázta, hogy miért címezte Orbán Viktor Both Ildikónak a levelét. Bús első házassága idején, férjével közösen igényelte a magyar állampolgárságot, amikor férje nevét viselte. Azóta elváltak, és bár Bús újraházasodott, most lánykori nevét használaj - ez egyben jól mutatja, hogy mennyire megbízhatók a határon túli választók önbevallásán alapuló nyilvántartások.

Mint írta, a konzulátus már válaszolt is megkeresésére, időpontot kell egyeztetnie, aztán honosítási okiratával és lakcímkártyájával személyesen kell megjelennie a konzulátuson. "Az eljárás pár hónapot igénybe vehet" - írták neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt