Egy romániai magyar újságíró lemondana a magyar állampolgárságáról a kvótareferendum miatt

POLITIKA
2016 szeptember 15., 06:27
comments 303

Bús Ildi, a romániai magyar újságíró a Facebookon üzente meg Orbán Viktornak, hogy a kormány idegenellenes kampánya miatt inkább lemondana a magyar állampolgárságáról.

link Forrás

Bús nemrég kapta meg a határon túli választóknak küldött szavazócsomagot. De nem akar szavazni.

"A gyűlöletkampány kiválóan működött, csakhogy én nem a nem magyar állampoglárokat gyűlöltem meg ezáltal" - írta még kedden.

"Igen, írtam levelet a konzulátusnak" - válaszolta megkeresésemre Bús, aki azt is megmagyarázta, hogy miért címezte Orbán Viktor Both Ildikónak a levelét. Bús első házassága idején, férjével közösen igényelte a magyar állampolgárságot, amikor férje nevét viselte. Azóta elváltak, és bár Bús újraházasodott, most lánykori nevét használaj - ez egyben jól mutatja, hogy mennyire megbízhatók a határon túli választók önbevallásán alapuló nyilvántartások.

Mint írta, a konzulátus már válaszolt is megkeresésére, időpontot kell egyeztetnie, aztán honosítási okiratával és lakcímkártyájával személyesen kell megjelennie a konzulátuson. "Az eljárás pár hónapot igénybe vehet" - írták neki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.