A visegrádi országok „rugalmas szolidaritást” javasolnak menekültügyben

A visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) úgynevezett „rugalmas szolidaritást” javasol a pozsonyi EU-csúcson a migrációs válság kezelésére. Eszerint a menekültbefogadási képesség megítélésében az uniós tagállamok gazdasági fejlettségét is figyelembe vennék – közölte pénteken Varsóban Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter.

Waszczykowski szerint az uniós tagállamok között vannak olyanok, amelyek munkaerőhiánnyal küzdenek, így a menekülteket, sőt bevándorlókat akár jelentős számban is befogadhatják.

A gazdaságilag kevésbé fejlett országok más módon járulhatnak hozzá a migrációs válság kezeléséhez, mondta a lengyel külügyminiszter, aki példaként a humanitárius programok és a menekülttáborok és a konfliktusokhoz közeli országokban tartózkodó menekültek támogatását említette. Hogy szerinte melyik uniós ország melyik csoportba tartozik, nem fejtette ki részletesen. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;