Megölték az Iszlám Állam propagandafőnökét

külföld
2016 szeptember 16., 20:18
comments 66

A Pentagon bejelentette, hogy egy szíriai dróntámadásban megölték az Iszlám Állam propagandafőnökének tartott Wa'il Adil Hasan Salman al-Fayadot. A Dr Wa'ilként ismert férfi az Iszlám Állam információs miniszterének nevezte magát, és többek között ő rendezte a kivégzésekről készült videókat is.

A Pentagon szerint a dróntámadás még szeptember 7-én történt Rakka közelében. Fayad a múlt hónapban megölt Muhammad al-Adnani közeli munkatársa volt, aki a terroristák akcióinak megtervezéséért felelt. A Pentagon sajtófőnöke szerint a magas rangú vezetők likvidálása hátráltatja a terrorszervezetet abban, hogy újabb területeket tudjon elfoglalni, valamint sokkal nehezebben tudnak akciókat tervezni Szírián és Irakon kívül. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.