Migránsellenes szervezetet alapítottak a borsodi cigányok, akik a lányaikat, az asszonyaikat és a munkahelyeiket féltik a bevándorlóktól

2016 szeptember 16., péntek 4:24
507

„Most még szabadon elengedjük a gyermekeinket iskolába, mert nem bántja őket senki. Ha bejönnek a bevándorlók, akkor félteni fogjuk a lányainkat, a feleségeinket és a családunkat, mert senki nem lesz biztonságban" – mondta Lakatos Attila Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány vajda abból az alkalomból, hogy szombaton Miskolcon megalakult az Európai Romák Egyesülete nevű civil szervezet, amelyhez erdélyi, felvidéki és kárpátaljai romák is csatlakoztak. Az egyesülésbe továbbá cseh és nyugat-európai cigányokat is várnak, de nyitottak arra, hogy Európán kívüli cigányokat is integráljanak a szervezetbe, „hiszen például Kanadában vagy az Egyesült Államokban is sok roma él."

Lakatos elmondta: a magyarországi cigányok nemcsak lányaikat és asszonyaikat, hanem a munkahelyeiket is féltik, „mert a migránsok ugyanolyan »tanulatlanok«, mint ők, ugyanazt a munkát tudják elvégezni." (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt