Öngyilkos lett egy olasz lány, mert kikerült a netre a házi pornója

gyász
2016 szeptember 16., 19:17

Hiába sikerült elérnie, hogy vegyék le a róla készül videót, de nem tudta feldolgozni a megaláztatást, ezért a héten Tiziana Cantone megölte magát.

Cantone egy évvel ezelőtt küldött el egy róla készült szexvideót néhány ismerősének és a volt barátjának, ami aztán azonnal elkezdett terjedni a neten, és milliók röhögtek azon, ahogy a lány azt mondja szopás közben az őt videózó fiúnak: „Te filmezel engem? Bravó!”. A lányból mém lett, a beszólást és fényképét pólókra nyomtatták.Tiziana Cantone

A lány mindent megtett, hogy elmeneküljön a hírnév elől: otthagyta a munkáját, Toszkánába költözött, még a nevét is megpróbálta megváltoztatni. Végül hosszú pereskedés után sikerült elérnie, hogy levegyék a róla készült videót az internetről, még a Facebooknak is törölnie kellett. Csakhogy a bíróság mégis a lányt kötelezte arra, hogy fizesse meg a 20 ezer eurós jogi költséget.

A megaláztatást viszont nem tudta feldolgozni, korábban már kétszer megpróbálta megölni magát.

A 31 éves nő holttestét a nagynénje lakásában, a Nápolyhoz közeli Mugnanóban találták meg kedden. A temetéséről az olasz tévé is beszámolt, mert az országban hatalmas felháborodást keltett, hogy a lánynak hónapokig kellett küzdenie azért, hogy eltávolítsák a róla készült házi pornót az internetről. Tiziana Cantone halála után a nápolyi ügyészség nyomozni kezdett azok ellen, akik öngyilkosságba hajszolták, jelenleg négy férfi ellen zajlik eljárás. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.