Zseniális troll vagy a legjobb magyar kommentelő szívatja szanaszét a geológusokat az asvanytan.hu-n?

INTERNET
2016 szeptember 16., 11:49
comments 263

Nagyon remélem, hogy Cziháki Viktóra direkt trollkodik, bár az is ugyanolyan jó, hogyha nem. Cziháki öt hónappal ezelőtt, 2016 április 9-én tökéletes kommentet írt a Szegedi Tudományegyetem Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszékének weboldalára. Úgy tűnhetett, hogy a hozzászólás minden csodálatossága ellenére pusztába kiáltott szó marad, de majdnem féléves tetszhalál után tegnap valaki észrevette, a júzerek pedig - a munkahelyükből ítélve főleg kutatók és oktatók - úgy vetették rá magukat, mint Semjén Zsolt a döglött vaddisznóra.

Viktória tökéletesen érti a kommentműfajt, a nyitását tanítani lehetne a Budapesti Kereskedelmi és Kommentelő Főiskolán. Ütős, kőkemény és pontosan kijelöli a témáját:

Tisztelt kutató csoport! Aszerint kutatnak amit eddig betanitottak Önöknek vagy saját gondolataik szerint is? Eszükbe jutott valaha, hogy a Föld belső szerkezete teljesen más, mint amit engedélyeztek közzétenni, "felsőbb utasításra" tanítani? Egyszerüen megdöbbentő számomra, hogy ennyire kevésbé ismerik a földünk valódi belső szerkezetét!

Hősünk azonban nem elégedett meg egy nagy "ez neked geológia???"-val, hanem szépen le is írta szegény gügye tudósoknak, hogy milyen is a Föld belülről:

„A Földünk tömege az elmult évmilliárdok alatt és évmillió alatt fokozatosan növekedett. Ma kb 2500 km- sugarú tömeggel nagyobb, mint az idő kezdetén volt. ebből a Föld közepén a MAG kb 500 km sugarú és ezt körbe veszi egy ŰRES-TÉR ami kb 2000 km sugarú- amiben nincs hőség, nincs gravitáció és nincs IDŐ. A Mag fala plazmaszerü tágulni, megnyilni képes, porcelán fehér és kisugárzása világit, mindent eltaszit magától. Megnyilni képes a fala, belsejében ezüstősen vakit vagy a Higany vagy nagyon laza folyékony ólom és hatalmas erővel, dübörgéssel, örvénylik a magnetoszféra energiájával! Az üres-Tér felett a láva sürübb rétege, számtalan örvényként forog egy irányba körbe, hihetetlenül gyorsan! Az örvények egyenkénti forgása, az óramutató járásával ellenkező írányú, amig az összesnek együtt forgása hatalmas, kifelé a kéreg felé nyomodó erővel nekem" balraforduló forgással rohantak tovább-- utána az örvények iszonyatos erővel forognak egyenként, majd fokozatosan fellazulva, már folyékonyabb masszává válnak a szilárd kérget megközelitve.”

hogy nem sokkal később jelezze, nemcsak a talajszint alatt, hanem a világűrben is otthon van:

„Ha kilépnek egyszer emberes utazóként a Föld kisugárzásából, ott a szabad űrben nem lesz IDŐ, vagy is az ember először komába kerül majd belehal.-- ezt csupán figyelmeztetésnek szántam az űrre vonatkozó repülést illetően.”

Viktória ezek után mellékesen, mintegy ujjgyakorlatként, feloldja a régi dilemmát, miszerint hogy az istenbe élhettek annyi évig Matuzsálemék:

„Jó lenne ha szembenéznének az igazsággal még mielőtt minden barom amerikás, angol, vagy ép svájci geológiai frázist elhinnének és tovább tanitanának!! Ahogy növekszik a Földünk tömege, úgy hosszabodnak a napok időben, mert a tegelykörüli forgás ideje mindig hosszabodik egy-egy perccel-- Egyébként nem véletlen, hogy a Biblia Ó-testamentumban a zsidó ősök --bár sokkal kevesebb időt éltek valójában a korunk emberénél-- de a föld tengelykörüli forgásának köszönhetően élhettek 600,- 400,-300,200,- és 100 esztendőt is és bizony fokozatosan csökkent az évek száma, ahogy növekedett drámai gyorsasággal a Földünk tömege, illetve a Nap tömege. Szóval nem ártana ezt ismét átgondolni és az igazságot tanitani- attól tartok hogy egy sumák felsőbb billiárdos világréteg, mind ezzel tisztába van és szépen elhúznak alkalomadtán egy élhető bolygóra, amig az emberiség itt marad egy fokozatosan izzó, gázos platnin!!”

Teljes tévedés lenne ugyanakkor azt hinni, hogy kommentelőnk negatív személyiség lenne. A Tudás nem gőgössé, hanem segítőkésszé tette:

„Őszintén? Már nagyon bánom, hogy az űrkutatókat évekkel ezelőtt figyelmeztettem az IDŐ megszünésére és hogy az űrhajon valamiképp ki kell alakitani a Tér-feszültséget, hogy élve maradhassanak az űrhajósok.-- érdekes módon utána elálltak a Marsi vikkendezéstől" és maradt a Hold amire azt írtam, hogy ott esetleg lehet még idő, hiszen a földi gravitáció, illetve a magnetoszféra fogja a Hold.”

A mesteri hozzászólás az egészet képbe helyező zárlattal ér véget:

„Mind ezt azért írtam, mert dühős vagyok hogy micsoda baromságot tanitanak az unokámnak a középiskolában, a Földünk belső szerkezetét illetően.”

Hogy reagáltak erre a magasan kvalifikált kommentelők? A legprolibb módon ugrottak a heccelésre!

„Az agyam is leállt pár percre, mert eddig azt hittem hogy tökéletes vákuum csak az elméleti fizikusok fejében létezik. Ez nyilvánvalóan nem így van!”

Mire Viktória teljes joggal dobta le az atomot:

„Most egy életen keresztül őrzött titkomat árulom el.-- " 1991-ben Lementem a Föld közepéig, egészen a MAGig--- ez volt az utolsó amit csak "létezőként" megtettem, aztán abbahagytam. Sajnálatos, hogy nem beszélhettem erről a képességemről soha, pedig csodálatos vagy épp szörnyű dolgokat láttam tapasztaltam életem során-- de nem kivántam egyetlen nagyhatalomnak se az eszközévé, vagy épp kisérleti állatává válni.... ezért kellett hallgatnom 9 éves koromtól 50 éves koromig.”

Na, erre csak elkezdtek mosolyogni a tudósok? Ugyan már!

  • Viktória Cziháki Húha, nem tudom, milyen drogot tetszik fogyasztani, de le kellene állni vele.
  • Viktória Cziháki Persze. A máktea elalváshoz, az divat volt. A drog az nem.
  • Kedves Viktória! Akkor követte el a legnagyobb hibát, amikor a Föld magjából vissza tetszett jönni. Csak félig olvastam el a hozzászólását, de így is 20-at zuhant az IQ-m.
  • Kedves Viktória! Ezt a kisdoktorit előadta már az unokájának is? És ő ezek után még szóba áll önnel? Ha mindkét kérdésre igen a valasz, adja át neki gratulációmat, mert hihetetlen türelemmel van megáldva. Jómagam az 5. mondat után már a telefonért nyúltam volna, ha a nagyim ilyeneket beszélne, és már repült volna a pszichiatriára....szerencsére nincs így, nagyon nincs.

Viktória igazi nemes lélek, mert ennyi hülyézés után is irtó kedvesen mesélt tovább a kalandjairól és az aggódó férjéről:

„CSak 15 éven keresztül dolgoztam klinikán és csak azért hogy megérthessem a képességeimet amely addig gyakran félelemet is okoztak. Aztán visszaültem könyvelni. de a kutatásaimat még folytattam-- az utolsó a Földünk belseje volt 1991 tavaszán és utána hagytamm abba mindent a korom miatt, mert 50 felett már veszélyes lett volna, én viszont élni akartam, mert imádtam a férjemet, aki viszont állandóan féltett a dolgaim miatt. Akkor megigértem Neki, hogy többé semmit nem teszek és nem kutatok semmi után.”

Hogy erre milyen reakció érkezzen?

„Örömmel olvastam tényfeltáró sorait, sok bölcsesség és a természet titkainak valódi megértése árad belőle. Mégis, arra kérném tisztelettel, Bobakrome fennkölt szavait idézve, hogy "TAKAROGGYÁ' LE A BOLGYÓÓÓRÓÓUUL!" MOST! Tanulatlan idióta gyöker... b+...”

Viktória a threadben végtelen türelemmel reagált egy rakás további ilyen bunkó agresszorra. Dehát mit is várhatnánk ott, ahol egy "Second team leader of science and practice of designing computation and communication systems at International Association for Cryptologic Research" minderre azzal reagál, hogy

„Ez van, mikor valaki fordítva veszi be a gyógyszert.”

Drukkoljunk együtt a bátor Felfedezőnek és olvassuk együtt az őszelő messze legjobb magyar nyelvű szórakoztató tartalmát!

Viktória Facebook-falának egyik bölcsességével búcsúzom:

„Ha megütik az egyik orcádat akkor űss vissza két orcára és rúgd fenéken hogy adós ne maradj!”

(via falrafirka tumblr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.