A szombathelyi kórház főorvosa szerint a migránsok úgy fertőzik meg az európaiakat, mint a spanyol hódítók az indiánokat

POLITIKA
2016 szeptember 19., 07:09
comments 320

A Szombathelyi 7nap kampánylapban jelent meg egy cikk, amiben a helyi kórház mellkassebészeti osztályának vezető főorvosával készült tv-interjút szemlézik. Dr. Kecskés László a migráció egészségügyi kockázatait veszi sorra.

photo_camera Fotó: Mészáros Zsolt / Nyugat.hu

Dr. Kecskés egy történelmi példát is hoz a szokásos témák mellé (mennyibe kerül, egyik sem megy szűrésre, nagy részük HIV-pozitív). A főorvos szerint ahogy Hernan Cortés partra szállt Mexikóban ezer harcosával, és az általuk hordozott betegségekkel, amik 100 év alatt a korábbi 25 millióról 1 millióra csökkentették az őslakosok számát, úgy a migránsok is hasonló fertőzésekkel érkeztek, amik ellen nem tud védekezni az európai orvostársadalom. (Nyugat.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.