Elkapták a New York-i robbantással gyanúsított férfit

külföld
2016 szeptember 19., 15:33
comments 105

A New York Times információi szerint a rendőrség nem sokkal az azonosítása után el is fogta a hétvégi, Manhattanban elkövetett robbantás feltételezett gyanúsítottját, Ahmad Khan Rahamit. A detonációban 29 ember sérült meg.

link Forrás

Az elfogás részleteiről egyelőre keveset tudni, de annyit igen, hogy lövések is dördültek.

Az Afganisztánban született, amerikai állampolgár Rahami a gyanú szerint egy másik bombát is elhelyzett vasárnap hajnalban, de az végül nem robbant fel.

link Forrás

New York kormányzója, Andrew M. Coumo korábban azt mondta, hogy egyelőre nem tud olyan információról, ami a férfit nemzetközi terroristaszervezetekhez kapcsolná, ugyanakkor el tudja képzelni, hogy felmerüljön ilyen a közeljövőben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.