Elszállítják a vasárnap lezuhant kisgépek roncsait Gödöllő mellől

baleset
2016 szeptember 19., 07:29
comments 45

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy befejeződött a vasárnap a roncsok felkutatása, hétfőn már el is szállítják a két. ütközésmiatt lezuhant kisrepülő maradványait a Gödöllő és Isaszeg közötti erdős területről. Beluzsárné Belicza Andrea szerint még nem tudni, hogy mennyi időt vesz igénybe a roncsdarabok daruval történő kiemelése és felpakolása, valószínűleg csak délután végeznek a munkával.

photo_camera MTI Fotó: Lakatos Péter

A szóvivő elmondta, hogy a repülőbaleset négy áldozatának kilétéről a rendőrség kegyeleti okokból nem ad tájékoztatást.

Vasárnap reggel ütközött össze és zuhant le két kisgép Gödöllő és Isaszeg között: egy Cessna 182-es, amely ejtőernyősök ugratásából tért vissza éppen a gödöllői reptérre, és egy sétarepülésre induló Piper-28-as. Utóbbiban három ember, köztük egy gyermek utazott, mindannyian szörnyethaltak. A Cessnában csak a pilóta ült, aki szintén életét vesztette.

A helyszíni szemle tapasztalatai szerint mindkét kép nagy sebességgel, gyakorlatilag függőlegesen, pörögve ért földet, és mindkét repülőgép bal szárnyából még a levegőben letörött egy nagy darab.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.