Otthon barkácsolt aknavetővel lőhették át a drogot Mexikóból az USA területére

2016 szeptember 19., hétfő 17:59
32

A mexikói hatóságok egy elhagyatott furgonban találtak rá a barkácsmódszerekkel készült aknavetőre, amivel a gyanú szerint a mexikói-amerikai határ fölött lőhettek át drogot csempészek.

A furgon az Arizona állammal szomszédos Sonora állam Agua Prieta városában parkolt, nem volt rajta rendszám. Miután a rendőrök kinyitották, egy három méteres csővel rendelkező, otthon készített aknavető-szerű tárgyat találtak, amihez egy kompresszor és egy dízelmotor is tartozott.

Nem ez az első eset, hogy a Kengyelfutó Gyalogkakukkból ismert prérifarkast idéző módszerekkel buknak le mexikói csempészek: 2011-ben egy biztonsági kamera rögzítette, ahogy katapult segítségével lőttek át marihuánás zsákokat a határ fölött.

2013-ban pedig az amerikai határrendészet egy képviselője beszélt arról, hogy tisztában vannak vele, a mexikói csempészek mindenféle DIY-ágyút bevetnek a határ fölötti átlövésekhez. (Washington Post)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt