2016 van, és még nem hungarikum a töltött káposzta

2016 szeptember 20., 04:30
comments 138

A hungarikumügy egyik legsúlyosabb mulasztásának elmulasztását tervezi Fazekas Sándor, hazánk szántásért és tehénfejésért felelős minisztere.

Fazekas a hétvégi mezőberényi töltött káposzta fesztiválon csapott bele a lecsóba, és kifejezte abbéli reményét, hogy hamarosan a magyar nemzeti kultúrkincs egyik koronaékszere, a töltött káposzta is felkerülhet a hungarikumok listájára.

„A töltött káposzta jó eséllyel pályázhat arra, hogy hungarikum legyen”

- fogalmazott a rá jellemző udvarias, de határozott módon a miniszter.

A mezőberényi happeninget megnyitó beszédében Fazekas arról is beszélt, hogy szerinte a káposzta a legejelentősebb zöldségünk, amivel örökre elidegenítette magától Magyarország uborka-, hagyma- és karalábérajongóit. (Agrárszektor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.