A Belügyminisztérium visszautasítja a Human Rights Watch állításait

2016 szeptember 20., kedd 14:24
96

A Human Rights Watch nemzetközi jogvédő szervezet szerint a magyar határon még mindig verik a migránsokat. A Belügyminisztérium közleményben reagált a vádakra:

„A Belügyminisztérium a leghatározottabban visszautasítja a Human Rights Watch állításait, amelyekkel ismét a magyar rendőrség és a bevándorlási hivatal lejáratására tesz kísérletet. A bevándorláspárti szervezet nem először támadja Magyarországot, korábban a magyar határzár építését és a kormány illegális bevándorlás elleni intézkedéseit is aktívan támadta, így próbált nyomást gyakorolni a magyar kormány bevándorláspolitikájára. Most az Európa schengeni határait védő magyar rendőröket és katonákat vádolja hazugságokkal és Brüsszeltől hazánk megbüntetését követeli.

Magyarország az elsők között volt, amely kezdettől betartja az EU szabályait, megvédi az EU schengeni határait, megállítja, regisztrálja és elválasztja a háborús menekülteket a gazdasági bevándorlóktól. A magyar rendőrök és katonák törvényesen, az unió és a magyar jogszabályok szerint védik Európa schengeni határait. A rendőrség a törvényesség, a szakszerűség és az arányosság elvének betartásával hajtja végre intézkedéseit, különös figyelemmel az illegális bevándorlókkal szembeni emberséges, emberi méltóságukat tiszteletben tartó bánásmódra. Magyarország határán nem zaklatják a migránsokat, a jelentős számban kísérő nélkül érkező gyermekek védelemben, egészségügyi ellátásban, oktatásban részesülnek.

Magyarország az arra ténylegesen rászorulókkal humánusan jár el, a határain és a területén várakozók méltányos eljárásban részesülnek, ugyanakkor elvárja, hogy a migránsok betartsák az Európai Unió és Magyarország jogszabályait.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt