Bekattant a francia turista, mert sikertelenül stoppolt négy napon át Új-Zélandon

külföld
2016 szeptember 20., 09:00
comments 130

Törni, zúzni és tombolni kezdett az a 27 éves francia turista, akit senki nem akart elvinni egy apró új-zélandi halászfaluból.

Kai Schwörer/Schwörer Pressefoto/DPA
photo_camera Punkaikiban mindenki megvadulna. Kai Schwörer/Schwörer Pressefoto/DPA

A mindössze 70 lakosú Punakaiki, amit egyetlen betű választ el attól, hogy Szily László kedvenc települése legyen, mindössze 44 kilométerre van a Greymouth nevű várostól, de a francia fiatalember ezt az egy nap alatt legyalogolható távolságot mindenképpen stoppal szerette volna megtenni.

Négy teljes napon át próbálkozott, ám senki nem akarta felvenni. Ettől annyira kikészült, hogy kővel dobálta meg a Welcome to Punakaiki táblát, egyéb útjelző táblákat a folyóba dobott, és az elhaladó járművek sofőrjeit sértegette. Egy helyi lakos szerint:

„Szabályosan hisztérikus rohamot kapott. Lefeküdt az úttestre, és azt ordibálta, hogy Új-Zélandon mindenki seggfej, és alig várja, hogy visszamehessen Európába. Egyébként meg rossz helyen stoppolt, egy olyan kanyarban, amit nem lehet belátni, és az autóknak sincs hova lehúzódniuk”

Egy idős helyi halász megpróbált beszélni a franciával, de mivel nem járt sikerrel, inkább kihívták a rendőrséget. Akik kiderítették, hogy a férfi stoppal járta be Új-Zélandot, és attól kattanhatott be, hogy pont abban a Punakaikiban akadt el, ahol még egy közért sincs, ő pedig ekkor már két napja nem evett.

A franciát most szándékos rongálással vádolják, az útlevelét pedig elkobozták, mielőtt óvadék ellenében szabadon engedték. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.