Donald Trump Jr-nak sikerült a ritka bravúr, nagyobb hülyeséget beszélt az apjánál

"Ha volna egy tál cukorkám és azt mondanám, hogy csak három halálos van köztük, vennél belőle egy marékkal? Na, ez a mi szíriaimenekült-problémánk!" - posztolta vidám, színes kép kíséretében a Twitteren Donald Trump Donald Trump nevű legnagyobb fia, magára zúdítva ezzel a népharagot.

Voltak, akiket szimplán a hasonlat ízléstelensége háborított fel, mint például Nish Weisethet:

Vagy Barack Obama volt beszédíróját, Jon Favreau-t, aki Omar Daknis, az augusztusban világhírűvé lett ötéves aleppói kisfiú fotóját posztolva írta, hogy olyan és hozzá hasonló gyermekek millióit sikerült az ifjabb Trumpnak mérgezett cukorkához hasonlítania.

Voltak, akik a kijelentés immanens hülyeségére hívták fel a figyelmet. Az énekes John Legend szerint az ifjabb Trump logikája alapján

mindenkitől el kéne venni a fegyverét, mert akadnak olyanok, akik meg is gyilkolhatnak valakit.

"De ez gondolom nem számít" - utalt arra, hogy Trump aktuálisan pont támogatója a szabad fegyverviselésnek. Vagy például feloszlathatnák a rendőrséget is, mert akadnak rendőrök, akik fegyvertelen feketéket ölnek.

És persze voltak kevésbé visszafogott kritikusok is, mint például a hitoktató és író Reza Aslan, aki szerint

amekkora szardarab az apa, akkora szardarab a fiú is.

Végül ne feledkezzünk el a tréfamesterekről sem, mint például Randi Mayem Singer, aki azt javasolta, hogy

az ügy tisztázásáig senki se egyen cukorkát!

(via The Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.